logo
Hvem er Gerd Johnsen? Undervisning/foredrag Rådgivning Aktivitetskalender
 
 
 

 
 

Aktiv rehabilitering via Grøn omsorg

- en metode, der anvender naturens ressourcer til at skabe trivsel for mennesker med begrænsninger i bevægelsesfrihed.

Grøn omsorg er en målrettet metode, hvor naturens og dyrenes ressourcer anvendes til at påvirke den generelle følelsesmæssige og fysiologiske tilstand positivt.

I grøn omsorg arbejdes der bevidst ud fra at skabe vilkår for naturoplevelser, godt humør og samvær med mennesker evt. dyr, der skaber gode følelser. Et særligt element i grøn omsorg er de uventede situationer, som opstår i naturen. Ofte skaber det følelser i den glade og lyse del af sindet.

I grøn omsorg indgår en trivselsmodel og en beskrivelse af hvordan livslyst, væren til, frihed, oplevelsen, sansningen, dialogen, hukommelsen, bevidstheden, bevægelsen og kroppen påvirkes positivt og øger trivslen.

Livstrae 

Grøn omsorg er godt for alle mennesker. Det giver motivation og energi. For de personer, som af forskellige årsager, ikke længere selv er i stand til at kunne gå en tur eller skaffe sig naturoplevelser har vi alle en forpligtigelse til at yde hjælp, så de kan komme ud.

Grøn omsorg og demens

En særlig forpligtigelse har medarbejdere, frivillige og pårørende til demensramte for de kan ofte ikke formulere deres behov for at komme ud, bevæge kroppen eller i kontakt med dyr. Dette må og skal andre tage sig af for at opnå den øge trivsel, som naturen giver.

Erfaringer og forskning gennem de sidste 15 år viser, at mennesker med demenssygdomme har lige så stor gavn og glæde af at komme ud i frisk luft, være sammen med andre mennesker og dyr samt få naturoplevelser, som alle andre.

 
 
 
Nyheder

Årets julegave

<p>Til den der næsten har alt, men også ønsker en gode afføring. Bogen - Fra ende til anden, så du kan få en god og problemfri afføring.</p>

10.12.2019


Stor turne med undervisning i -Har du´styre på maverne?

<p>Mange gør nu en stor indsats på at få styr på afføringsproblemerne og ikke mindst. hvordan de løses.</p>

14.11.2019


Maveguiden.dk/brevkasse er lukket

<p>Firmaet Mylan, som har købt Meda har lukket brevkassen pga økonomiske problemer.</p>

14.11.2019Alle nyheder
 
Gerd Johnsen - Strødam Mose 9 - 3400 Hillerød - Copyright © Gerd Johnsen 2012 - Webdesign: mediaXplore.dk