logo
Hvem er Gerd Johnsen? Undervisning/foredrag Rådgivning Aktivitetskalender
 
 
 

 
   

Interaktion mellem Movicol og andre oral lægemidler

Thursday, April 28, 2016

Interaktion mellem macrogoler med elektrolytter (Movicol, Moxalole m.fl) og andre oral lægemidler.

På promedicin.dk står for macrogoler med elektrolytter (Movicol, Moxalole m.fl) beskrevet at: Orale lægemidler, der tages samtidig eller op til flere timer før indtagelse af opløsningen, kan bliver mangelfuldt absorberet.

Spørgsmål sendt til RegionHovedstadensApotek, Apotekets Information/MedicinInfo, Bispebjerg Hospital: Har I noget på, hvor stor en betydning dette har? - Vurderer I, det er noget, vi skal intervenere på i klinikken?

Konklusion:

Sammenfattende er der få data, men dog nogle indicier på, at macrogoler vil kunne have en indflydelse på absorptionen af lægemidler fra tarmen på grund af en nedsat transitid. Det er uvist hvilken klinisk betydning denne interaktion har.

På denne baggrund vurderer vi, at der kan være øget opmærksom på den mulige interaktion mellem macrogoler og anden oral lægemiddelnehandling, hvis:

* der ses et terappisvigt/reduceret effekt af anden lægemiddelbehandling, som er taget samtidig med eller flere timer- ikke defineret - før indtagelse af macrogol.

* lægemidler med smalt terapeutisk indeks, som er taget samtidig med eller flere timer - ikke defineret - før indtagelse af macrogol.

Klinisk praksis. Tidspunkt for indtagelse af macrogoler:

Det anbefales i promedicin.dk under de enkelte macrogol produkter, at macrogol pulveret gives udenfor anden medicin indtagelse typisk til natten, hvor der ikke gives anden medicin.

Vær opmærksom på, at samme interaktion er nævnt for loppefrøskaller.

Publiceret d. Thursday, April 28, 2016
 
 
Nyheder

Efterspørgsel af Fra ende til anden

<p>Første oplag er solgt og der er ventelister på udlån</p>

06.02.2019


Flot lektørudtaelse

<p>Lektørudtalelsen fra Dansk bibliotek central giver en flot vurdering af bogen Fra ende til anden.</p>

06.02.2019


Ny håndbog Fra ende til anden

Håndbog Fra ende til anden. Bogen til dig med afføringsproblemer udkommer 26.10.2018 af forfatterne Gerd Johnsen&nbsp;Lotte Fynne

21.10.2018Alle nyheder
 
Gerd Johnsen - Strødam Mose 9 - 3400 Hillerød - Copyright © Gerd Johnsen 2012 - Webdesign: mediaXplore.dk